Karel Schmidt Galerie

Hoe breng je op een zinvolle manier van een en dezelfde kunstenaar een overrompelende hoeveelheid aan schilderijen in beeld die zo divers zijn en grotendeels ook nog ongedateerd? Voor deze website is daartoe een poging gewaagd door vormgever Angelique Kleijne, met als resultaat een kunstzinnig geheel.

 

Op elke webpagina voltrekt zich een woord- en beeldstroom, die ieder op zich, maar ook in verbinding met elkaar, een verhaal in klank en kleur vertellen. Samen geven ze een weerslag van de boodschap die een bevlogen mens een eeuw geleden wilde overbrengen. Laat je meevoeren en verwonderen op een reis door zijn werk.

 

Op de pagina Galerie zijn de afbeeldingen in een diavoorstelling te zien. Op enkele uitzonderingen na zijn alle schilderijen gemaakt door Karel Albert Schmidt. Door op de afbeeldingen op de andere pagina’s te klikken, wordt er een vergroting zichtbaar. Van ieder werk zijn beknopt de gegevens vermeld. De titels van de schilderijen kunnen worden beschouwd als ‘werktitels’ en zijn merendeels vanuit betrokkenheid gegeven door de zoon van de schilder, Karel Schmidt jr. (*1912-†2006).

 

 

terug naar boven